CSU Belor debutează cu un meci de gală pe teren propriu cu campioana Volei Alba Blaj

Așeptarea iubitorilor de volei din orașul nostru a luat sfârșit. În weekend va debuta Divizia A1 la volei feminin, cu 11 echipe la start după retragerea celor de la CSM Tg. Mureș și CSM București, ultima fiind înlocuită cu CSO Voluntari. Sala Polivalentă Dunărea va găzdui sâmbătă 5 octombrie, de la ora 18.00 partida CSU Belor – Volei Alba Blaj. Spectacolul la fileu este garantat, la Galați vine campioana en-titre a României, formație care are în componență jucătoare foarte valoroase printre care și câteva campioane europene cu Serbia. Echipa gălățeană pornește la drum cu un staff tehnic nou: Bogdan Paul, Florin Vasile Bosi, Nelu Ivanov ajutați de kinoterapeutul Claudiu Roșu.

Lotul de jucătoare a fost serios remaniat, față de sezonul trecut au rămas: Anamaria Berdilă și Violeta Stan și au fost parafate 11 transferuri: Majo Corral Bouza, Andreea Ispas, Daniela Lupescu, Laura Simonia, Ana Marisa Radu, Ivana Radonjic, Borislava Saykova, Adina Maria Roșca, Sorina Miclăuș, Ganna Magerova, Talita Jose Do Nascimento.

„Vom începe campionatul împotriva celui mai puternic adversar, campioana României. Un lucru bun este că jucăm în fața suporterilor noștri pe care îi așteptăm să umple tribuna și să ne susțină, chiar dacă nu avem prima șansă îi asigur că ne vom bate pentru fiecare minge. Avem o echipă nouă, am adus 11 jucãtoare, brazilianca ni s-a alăturat la începutul săptămânii, trebuie să avem răbdare mai trebuie închegate relațiile de joc dar sunt încrezător că vom reuși o clasare în prima jumătate a clasamentului”, ne-a declarat antrenorul principal de la CSU Belor, Bogdan Paul.

Atmosfera în tabăra gălățeană este foarte bună, jucătoarele alcătuiesc deja un grup unit dispus să facă performanță.

„Consider că anul acesta avem parte de un campionat echilibrat în care se poate aspira la play-off. Suntem o echipă cu potențial, avem un fundament tehnico-tactic solid și abordăm cu seriozitate începerea campionatului. Sper să realizăm surprize plăcute, iar meciul de debut de sâmbătă cu campioana Alba Blaj este o bună oportunitate de a ne consolida relațiile de joc”, ne-a declarat Anamaria Berdilă, căpitanul echipei CSU Belor.