Una din secţiile clubului nostru este secţia de modelism. Sportivii din cadrul acestei ramuri au continuat să se pregătească după posibilităţi şi în perioada stării de urgenţă. „Suntem cu toții bine și încercăm să ne continuăm activitatea și să depășim etapa de pandemie. Împreună cu colegii mei pregătim machetele, pe lângă cele consacrate avem mai multe modele în lucru. Marian Harțan a terminat cam 85% din nava Le Recline, cu siguranță va fi gata până la finalul anului. Eu personal lucrez cu spor la Santa Maria, o vedetă militară, coechipierul din Brăila, Adrian Postea pregătește o șalupă de croazieră iar Valeriu Orbu se ocupă de Mary Anne. Competițiile internaționale care erau programate în acest an s-au anulat, rămân cele la nivel național care nu cred că vor fi perturbate. În ultima săptămână din iunie va avea loc Campionatul Național de machete la Constanța”, ne-a declarat Constantin Ciosu, secretar general al Federației Internaționale de modelism naval Naviga și vicepreședinte Federația Română. De-asemenea, cei de la vele: Nicu și Emanuel Mitu, Robert Stamate și Alice Orbu și viteză: Sorin Mavru, Miguel Tucă pun la punct ultimele detalii la veliere și navele de concurs.