Derbiul celei de-a 7-a etape a Diviziei A1 la volei feminin s-a disputat vineri seara în sala Polivalentă Dunărea între CSU Belor Galaţi şi Dinamo Bucureşti în faţa a circa 800 de spectatori. Din păcate, echipa din Capitală şi-a arătat valoarea, fiind o nucă prea tare pentru trupa pregătită de Bogdan Paul, Florin Vasile Bosi şi Nelu Ivanov, care a înregistrat prima înfrângere după seria de şase victorii consecutive. Momentul psihologic s-a consumat în cel de-al doilea set când echipa gălăţeană, pe serviciul Ivanei Radonjic şi atacurile Danei Lupescu, a revenit spectaculos de la 14-20, a egalat la 23 dar a comis din nou două greşeli neforţate. La 1-1 la seturi, cu siguranţă meciul s-ar fi încins şi cine ştie care ar fi fost deznodământul. „Ca să învingi Dinamo, o echipă valoroasă în acest sezon, cu un lot echilibrat pe posturi, trebuie să joci aproape perfect. Ceea ce nu fost cazul nostru astăzi, am comis multe greşeli neforţate, am suferit la preluare, este adevărat că şi adversarele au avut perioade în care le-a ieşit serviciul şi din păcate nu am reuşit să facem mai mult. Urmează încă trei meciuri din categoria grea la Bacău, acasă cu Târgovişte şi la
Lugoj, echipe din partea superioară a clasamentului, vom lupta, matematic nu suntem calificate în play-off dar acest obiectiv ne stă în putere să-l realizăm”, a declarat la final antrenorul principal de la CSU Belor, Bogdan Paul. Rezultat final: CSU Belor – Dinamo 0-3(-17, -23, -17). Formula de start: Borislava Saykova 6 puncte, Ivana Radonjic 14 p, Daniela Lupescu 12 p, Talita Jose do Nascimento 3 p, Maria Corral Bouza 1 p, Anamaria Berdilă 3 p – Andreea Ispas, libero. Au mai intrat: Laura Simonia 1 p, Sorina Miclăuş 4 p, Violeta Stan, libero. Etapa viitoare, pe 23 noiembrie, CSU Belor va întâlni în deplasare Ştiinţa Bacău.