Sala Puşkin -Florin Balaiş a găzduit sâmbătă derbiul Dunării de Jos dintre CSU Hygienium Galaţi şi ACS Sport Plus Brăila, în cea de-a treia etapă a Diviziei A2 -seria
Est. A fost un duel interesant al orgoliilor cu o evoluţie intersantă a scorului. Fetele noastre pregătite de Ileana Berdilă şi Adriana Dudnic au intrat foarte motivate pe teren şi şi-au adjudecat primele două seturi. Brăilencele, antrenate de gălăţeanul Nicu Harabagiu nu au renunţat la luptă, au revenit spectaculos, au restabilit egalitatea. Tie-breakul a fost pe muchie de cuţit, gălăţencele s-au precipitat la 13-13, oaspetele au profitat de un serviciu greşit şi un atac în afara terenului şi au obţinut o victorie dramatică la care nu mai sperau. „A fost un meci frumos, spectaculos, cu multe răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj. Am condus cu 2-0 dar din păcate nu am reuşit să încheiem în minim de seturi şi asta ne-a costat. Fetele s-au blocat pur şi simplu, nu ne-a mai ieşit nimic şi a trebuit să ne recunoaştem învinse în tie-break. Nu este un capăt de ţară, mergem înainte, peste două săptămâni jucăm la Focşani, un alt meci complicat pe care vom încerca să-l câştigăm”, ne-a declarat antrenoarea Ileana Berdilă. 

Rezultat final: CSU Hygienium Galaţi -ACS Sport Plus Brăila 2-3 (19, 21, -15, -21, -13). CSU a început cu formula: Ioana Ştefu, Camelia Vasile, Maria Vilău, Alexandra Iordache, Andreea Stănescu, Sorina Răileanu – Alexandra Iordan, libero. Au mai intrat: Maria Neacşu, Cristina Popoiu, Diana Hanţău.
După trei etape, CSU Hygienium ocupă locul 2-3 cu 4 puncte. Etapa viitoare se va disputa pe 26 noiembrie când echipa noastră va juca în deplasare cu CSM 2007 Focşani.