Echipele gălăţene care ne reprezintă în Divizia A s-au grăbit să intre mai devreme în weekend şi au susţinut vineri meciurile din campionat. La sala Polivalentă Dunărea din oraşul nostru s-a disputat partida dintre echipele masculine CSU Galaţi şi Politehnica Iaşi. După cele petrecute în turul precedent la Iaşi când gazdele au făcut tot posibilul să câştige, se anunţa un duel tare al orgoliilor. Gălăţenii antrenaţi de Florin Andronic au intrat pe teren foarte motivaţi şi dornici să răzbune eşecul de la Iaşi. CSU a început cu viteya a 5-a şi a condus cu 7-0. Ieşenii au părut mai mult preocupaţi să-şi şicaneze adversarii, au protestat nejustificat la multe dintre deciziile arbitrilor şi au marcat primul gol abia în min.15. Partida a avut o stare de nervozitate ridicată dar arbitrii vrânceni Drăghici şi Drăguţ au reuşit să tempereze ambele tabere, au dictat numai puţin de 30 de minute de eliminare, gălăţeanul Prună fiind descalificat în min.42 şi spiritele nu au explodat. Cea mai mare diferenţă înregistrată pe tabela de marcaj a fost de 10 goluri: 19-9 în min.35, 22-16 în min. 41. La acest scor, ieşenii au izbutit o serie de patru goluri consecutive dar soarta meciului fusese pecetluită. Rezultat final: CSU Galaţi – Politehnica Iaşi 29-22, la pauză 16-7.

„Am vrut să dăm o palmă adversarilor pentru ce s-a întâmplat la Iaşi unde nu am fost lăsaţi să ne facem jocul obişnuit. Sunt mulţumit, este o victorie clară care ne consolidează locul 3 în clasament”, ne-a declarat antrenorul de la CSU, Florin Andronic. Lotul folosit: Fuică 15 intervenţii, Ungureanu – Mârşiu 5 goluri, Gheorghe, Ştoarfă, Prună 2 g, Lefter 4 g, Olaru 7 g, Bădărău 1 g, Frangulea 1 g, Aurică, Rotaru, Ionescu 1 g, Ionel 8 g, Simo. Echipa gălăţeană ocupă locul 3 cu 15 puncte şi va juca etapa viitoare, pe 1 martie pe terenul liderului CSU Suceava.