Irina Gherasim a câştigat două medalii de aur în Croaţia, Dragoş Gherasim s-a oprit în sferturi

În perioada 17-19 mai la Opatija, Croatia, s-au desfăşurat două concursuri de badminton importante: Adria Internaţional U 17, turneu în Circuitul European U17 cu 136 participanţi şi Adria Youth Internaţional, turneu pentru categoriile Under11,Under13,Under15) cu 149 participanţi la start . România a participat cu mai mulţi sportivi printre care s-au aflat şi fraţii gălăţeni de la CSU, Daria Irina Gherasim şi Dragoş Octavian Gherasim, care au fost însoţiţi de antrenorul Dorel Badiu, ambii obţinând rezultate notabile.
Irina a câştigat turneul la Under 11 atât la simplu cât şi la dublu alături de Ana Dimitrievic – Serbia după un parcurs fără greşeală. La Under 13, Irinuca a ajuns până în sferturile de finală ale competiţiei şi la simplu şi la dublu. La simplu a câştigat grupa din care a făcut parte după ce a învins greu pe favorita grupei, croata Kora Spehar iar în sferturi a cedat la sportiva ce avea să câştige turneul, Zsofi Szabo (Ungaria). La dublu alături de Carna Mihailovic – Serbia, tot în sferturi a pierdut la perechea rusă: DariaGulko/Amina Khairetdinova, de-asemenea cea care avea să şi câştige turneul.
Dragoş s-a autodepăşit şi, după înfrângerea de la simplu în faţa sârbului Victor Petrovic, a avut un parcurs foarte bun la dublu alături de partenerul său Teodor Cioroboiu (Sportul Studenţesc Bucureşti). Astfel după victoriile cu italienii De Stefani/Gurschler şi maghiarii Kollar/Wang, au pierdut în sferturi la favoriţii 1, sârbii Lukic/Tomic. „Mulţumesc sportivilor pentru implicare şi atitudine şi familiei Alina şi Dragoş Aureliu Gherasim pentru implicarea totală (financiar, fizic, transport cu maşina personală) fără de care această participare nu ar fi fost posibilă. Urmează turneele de la Novi Sad, Serbia (14-16 iunie 2019) şi Haskovo, Bulgaria (12-14 iulie 2019). Mulţumesc sportivilor şi părinţilor. Baftă în continuare!”, a concluzionat antrenorul de la CSU Galaţi, Dorel Badiu.