Badminton CSU Galati

Galațiul, capitala badmintonului național

CSU și FR Badminton organizează Naționalele de tineret Under 23 și juniori Under 11​

Orașul nostru a găzduit în sala din complexul sportiv Siderurgistul „Trofeul Danubius” (pentru a 21- oară consecutiv începând cu anul 1999) la sfârșitul săptămânii trecute, între 13-15 septembrie, prima competiție din sezonul de toamnă devenită tradițională în lumea badmintonului românesc, ce a marchat începutul părții a doua a calendarului competițional 2019.

La startul competiției organizate de către FR Badminton cu ajutorul clubului local Siderurgistul și al DJTS Galați s-au aliniat sportivii seniori și juniori Under 9 de la principalele cluburi din țară : Știința Bacău, Politehnica IaȘi, CSM Timișoara, Sportul Studențesc București, Universitatea Craiova, CSU Galați (seniori) și Siderurgistul Galați, CSS Onești, CSM Bacău, ACS Armada Sud București, CS Botoșani. După o pauză competițională de 2 luni fiecare sportiv a încercat să-și testeze nivelul actual de joc fapt ce a dus la meciuri spectaculoase și dramatice, acest turneu fiind ultima verificare înaintea Campionatelor Naționale ce vor avea loc la Timișoara (seniori) și București (juniori U 9).

La seniori, sportivii gălățeni s-au oprit în sferturi la simplu masculin (Tudor Florin, Hîncu Cosmin), dublu masculin (Gherasim Dragoș/ Constandache Ștefan, Hîncu Cosmin/ Tudor Florin, Panfil Cosmin/ Rusu Radu), dublu feminin (Ilie Alexandra/ Gavriliuc Claudia), dublu mixt (Panfil Cosmin/ Bratu Mãdãlina) – toți de la CSU Galați, antrenor Dorel Badiu. Galațiul va deveni în weekend capitala badmintonului național. Tot la sala Siderurgistul, CSU Galați și FR Badminton organizează în perioada 20-22 septembrie Campionatul Național de Tineret și juniori Under 11. Printre participanți, cu șanse considerabile la medalii se află și câțiva sportivi de la clubul nostru: Irina Gherasim, favorită 1 la simplu și dublu fete alături de Mădălina Panaite, care este legitimată la Siderurgistul, la U 11 respectiv Cosmin Hîncu, favorit 1; Cosmin Panfil, favorit 5, la simplu și perechea Panfil – Radu Rusu, favoriți 2, la dublu, la Under 23.