Badminton CSU Galati

Frații Irina și Dragoș Gherasim au urcat din nou pe podium la Naționalele de la Galați

Weekendul trecut s-a desfășurat în Galați, la Sala Siderurgistul, Campionatul Național de badminton destinat categoriilor Juniori I U19 și Juniori III U13. Cu 97 de jucători la start și 185 de meciuri competiția a pus la încercare atât pe sportivi dar și pe organizatori și arbitri. Au participat sportivi și sportive din toate cluburile și asociațiile din România: CSM Timișoara, Sp.Stud.București, CSS 6 București, CSS Onești, ACS Armada Sud București, CSU Galați, CS Siderurgistul Galați, ACS Andriany Piatra Neamț, CSC Berceni Prahova, PNC București, CS Botoșani, CS Agero Galați, ACS Transilvania Brașov, ACS WePlay Brașov.
La Under 19 de la CSU Galați (antrenor Dorel Badiu) a urcat pe podium Gherasim Dragoș în proba de dublu masculin (împreună cu Teodor Cioroboiu – Sp.Stud.București). Rezultate bune a obținut Dragoș și la simplu unde s-a oprit în sferturi învins la mare luptă în 3 seturi de către Călin Turcu (ACS Armada Sud București). Un rezultat bun a obținut și perechea George Șerbănescu – Vlad Mocanu, care în final au ocupat un onorant loc 5.
La categoria celor mai mici, U13, Irina Gherasim, de la CSU Galați a urcat pe locul 3 în proba de simplu feminin și pe locul 2 la dublu feminin alături de colega sa de dublu Laura Constantin (Sp.Stud.Bucuresti) pierzând cu 2-1 finala în fața dublului Denisa Muscalu (CSC Berceni)/Cristina Sîrbu (CSM Timișoara) dupa ce în setul 2 au irosit 2 mingii de meci.
„A fost un turneu maraton cu o premieră în badmintonul românesc: tablou de concurs de 64 de concurenți! S-a întâmplat în proba de simplu feminin U13. Din ce în ce mai mulți copii se îndreaptă către acest sport, în prezent FR Badminton are în componență 40 de cluburi și asociații sportive și numărul lor este în creștere. În acest context și performanța sportivă este mai greu de atins iar din acest punct de vedere nu pot decât să mă simt mândru cu rezultatele sportivilor gălățeni. Mulțumesc pentru implicarea organizatorică a FR Badminton, CS Universitatea Galați (U19), CS Siderurgistul Galați (U13), Fundației Sportului Gălățean pentru găzduire și echipei de arbitri conduse de arbitrul principal Adrian Culea (București). În această toamnă urmează alte examene importante: Campionatele Internaționale de Juniori U9-U11-U13-U15 ale României (Piatra Neamț 11-13.10), Campionatul Național U17 (București 1-3.11) și Campionatul Național de Seniori (Timișoara 22-24.11) la care sportivii noștri vor încerca să urce cât mai sus pe podiumurile de premiere”, a concluzionat antrenorul de la CSU, Dorel Badiu.