Volei CSU Galati

CSU Belor a pierdut la debut în fața campioanei Alba Blaj dar promite un sezon mai bun decât precedentul

Divizia A1 la volei feminin a debutat sâmbătă cu 11 echipe la start. Spectatorii gălățeni au fost privilegiați pentru că au putut asista din prima etapă la partida CSU Belor – Alba Blaj, campioana României en-titre. Cu o formulă complet nouă atât la nivelul băncii tehnice: Bogdan Paul, antrenor principal, Florin Vasile Bosi și Nelu Ivanov, antrenori secunzi și 11 jucătoare noi, echipa gălățeană a început cu trac și nu a reușit decât în setul doi să amenințe campioanele, scor: 21-22.

„Desigur întotdeauna am respectat valoarea adversarului, iar valoarea adversarului a fost incontestabilă. Am întâlnit o echipă la început, care nu are tot lotul, cred că puteam să dezvoltăm un joc mai bun și mai eficient. Nu am făcut lucruri pe care consider că trebuia să le facem și pe care le-am lucrat la antrenamente. Nu valoarea adversarului din față contează ci contează foarte mult ce faci și tu la tine în teren. Din punct de vedere tehnic nu sunt mulțumit de absolut nicio jucătoare, pentru că nu s-au ridicat la nivelul așteptat, nu au exploatat bagajul de cunoștințe pe care îl au, lucru care mă deranjează teribil. Trebuie să înțeleagă că trebuie sã cumuleze o anumită valoare pentru a ne putea bate pentru obiectivul propus”, a concluzionat la final Bogdan Paul, antrenorul de la CSU Belor. Rezultat final: 0-3 (-12, -22, -18).

Formula de start: Borislava Saykova 4 puncte, Ivana Radonjic 10 p, Daniela Lupescu 1 p, Talita Jose Do Nascimento 3 p, Majo Corral Bouza 2 p, Anamaria Berdilă 1 p – Andreea Ispas, libero. Au mai intrat: Ana Marisa Radu, Sorina Miclăuș 9 p, Laura Simonia 7 p, Ganna Magerova 1 p, Violeta Stan – libero. În ciuda acestei înfrângeri și cu câteva reglaje care mai trebuie făcute, echipa gălățeană poate realiza cel mai bun sezon încununat cu o calificare în play-off 1-6.

Programul din următoarele cinci etape este favorabil: FC Argeș Pitești – 12 octombrie, deplasare, CS Medgidia – 19 octombrie, acasă, U NTT Data Cluj – 26 octombrie, deplasare, Rapid – 2 noiembrie, acasă și CSO Voluntari – 9 noiembrie, deplasare.