Badminton CSU Galati

Badmintonul gălățean confirmă

Irina Gherasim a fost MVP la Piatra Neamţ cu trei medalii de aur

În cocheta sală polivalentă din Piatra Neamţ a avut loc în weekend prima ediţie a Romanian Internaţional Youth Cup la badminton. Meciurile (aproape 500!) s-au
desfăşurat la 4 categorii: U9, U11, U13, U15. Au fost prezenţi 140 de participanţi care au reprezentat Anglia (aproape 30 persoane dintre care 14 sportivi), Moldova, Ucraina şi România. Galaţiul a deplasat la această competiţie o delegaţie importantă formată din 17 sportivi şi sportive de la cluburile CSU (1) şi Siderurgistul (16). Din tabăra gălăţeană s-a evidenţiat Irina Gherasim (CSU Galaţi – antrenor Dorel Badiu) care a ieşit învingătoare la toate cele 3 probe la care a participat: simplu fete U11, dublu fete U11 şi dublu fete U13 împreună cu Laura Constantin – Sp.Stud.Bucureşti. Pe parcursul celor 3 zile de întreceri ea a disputat 17 meciuri şi le-a câştigat pe toate 17, setaveraj 34-1, find singura sportivă dintre cei 140 care nu a pierdut niciun meci! Cu acest turneu, Irina iese din categoria de U11 fiind neînvinsă la această categorie de vârstă în 2019.

„A fost un turneu de gală, foarte bine organizat de către FR Badminton şi factorii locali nemţeni – dintre care cel mai important aport l-a avut clubul local ACS Andriany Piatra Neamţ – cu multe meciuri de un ridicat nivel valoric şi spectacular. Sportivii gălăţeni s-au întors cu 9 medalii (4 aur – 1 argint – 4 bronz) ceea ce arată înca odată că nivelul acestui sport în Galaţi este unul de top. Finala de dublu fete U13 – ultimul meci al competiţiei – desfăşurată pe terenul central şi transmisa pe un canal de YouTube a fost din nou dramatică. Spun din nou pentru că s-a reeditat finala de acum 2 săptămâni de la Campionatul Naţional U13 de la Galaţi. Atunci Irina Gherasim (CSU Galati)/ Laura Constantin (Sp.Stud.Bucureşti) pierdeau în 3 seturi de la perechea Denisa Muscalu (CSC Berceni)/ Cristina Sîrbu (CSM Timişoara). Acum rolurile s-au inversat şi victoria a fost de partea noastră tot în 3 seturi. O remarcă specială o am pentru Irina Gherasim care în anul 2019 nu a pierdut niciun meci la categoria U11 indiferent dacă turneele au avut loc în Croaţia, Serbia, Bulgaria sau România. Încă de la această vârstă se profilează ca o sportivă de mare perspectivă alături de care vor fi provocări interesante cărora aşteptăm cu nerăbdare să le dam curs!”

a concluzionat antrenorul de la CSU Galaţi, Dorel Badiu.