CSU Belor va ierna în fotoliul de lider

 

11 csu belor 1

Divizia A2 la volei feminin a programat sâmbătă partidele celei de-a doua etape din retur, ultima din acest an. Sala Polivalentă Dunărea a găzduit partida CSU BELOR Galaţi - CSM Bucureşti II. În tur, în Capitală, bucureştencele, care au fost ajutate din teren de: Alexia Căruţaşu şi Alupei, două jucătoare cu prezenţe în prima divizie, componente ale Naţionalelor de tineret şi junioare, au produs singura înfrângere fetelor noastre, scor 2-3, după un joc disputat. Fetele conduse de Ileana Berdilă nu au uitat eşecul de la Bucureşti şi au intrat pe teren motivate şi cu dorinţa de revanşă. Adriana Dudnic, Ionela Vlad, Irina Todaşcă, Iuliana Cazamir, care vineri şi-a sărbătorit ziua de naştere &Co au jucat cu motoarele turate la maxim şi nu le-au dat nicio şansă tigroaicelor mici în primele două seturi. Cel de-al treilea a adus în teren şi jucătoarele de rezervă, oaspetele au trecut de punctul 10 dar nu au mai avut suflu să pericliteze soarta meciului. „Am încheiat un an bun, ne-am atins obiectivul chiar dacă nu a fost simplu, am avut meciuri grele, fetele s-au pregătit cum au putut mai bine şi rezultatele nu au întârziat să apară. Am pierdut un singur meci în condiţii speciale cu CSM la Bucureşti, ne-am instalat pe primul loc şi nu vrem să-l mai părăsim pentru că ne plac înălţimile şi ne dorim să revenim în Divizia A1”, ne-a declarat antrenoarea Ileana Berdilă. Rezultat final: CSU BELOR Galaţi - CSM Bucureşti II 3-0 (9, 8, 13). Formula folosită de echipa noastră: Florina Chirilov, Iuliana Cazamir, Adriana Dudnic, Ionela Vlad, Teodora Şabloschi, Irina Todaşcă - Violeta Stan, libero. Au mai jucat: Cristina Artimov, Corina Vasilie, Camelia Vasile. CSU BELOR încheie anul în fotoliul de lider în seria Est cu 25 de puncte şi setaveraj 26:4.  

Liderul se respectă

CSU Belor a început returul cu o victorie clară la Medgidia

 

04 csu belor 1

După o săptămână de pauză, Divizia A2 la volei feminin s-a reluat sâmbătă cu partidele celei de-a 8-a etape, prima din retur. CSU Belor Galaţi, liderul Seriei Est a jucat în deplasare cu CS Medgidia. Gălăţencele pregătite de Ileana Berdilă şi-au respectat cartea de vizită şi statutul de favorite şi au învins mai clar decât au făcut-o în tur la Galaţi. Doar setul trei a fost mai echilibrat, jucătoarele din Medgidia agăţându-se dar experienţa şi-a spus în cele din urmă cuvântul şi Adi Dudnic a închis meciul. Rezultat final: CS Medgidia - CSU Belor 0-3 (-18, -17, -23). Pentru echipa gălăţeană au evoluat: Oana Vlad, Teodora Şabloschi, Florina Chirilov, Adriana Dudnic, Irina Todaşcă, Iuliana Cazamir - Violeta Stan, libero. A mai jucat: Cristina Artimov. CSU Belor Galaţi se menţine în fotoliul de lider cu 22 de puncte şi va juca ultimul meci din acest an acasă, pe 9 decembrie, de la ora 13.00, în sala Dunărea, cu CSM Bucureşti 2.  

A şasea victorie

Handbaliştii şi-au atins obiectivul: locul 4 la finalul turului

28 csu

 

Duminică s-au disputat meciurile din cadrul ultimei etape a turului Diviziei A la handbal masculin. CSU Galaţi a întâlnit în deplasare pe CSU Târgovişte. Aşa cum se anticipa a fost o partidă la discreţia echipei pregătite de Florin Andronic, care a condus pe tabela de marcaj din primul şi până în ultimul minut chiar dacă au evoluat toţi jucătorii trecuţi pe foaia oficială. Rezultat final: CSU Târgovişte - CSU Galaţi 24-42 (7-20). Lotul folosit: Ungureanu, Gâţă, Gavrilă - Prună (2 goluri), Olaru (4), Frangulea (2), Petrache (2), Bursuc (4), Şahîn (11), Mârşiu (6), Chiriac (3), Ionescu (5), Ionel (2), Şimo (2). „Am reuşit să terminăm prima parte a campionatului, aşa cum ne-am propus pe locul 4, cu şase victorii din cele 9 meciuri disputate. Aşa cum ştiţi, am pornit la drum cu o echipă nouă, am crescut de la meci la meci, sunt mulţumit şi îi felicit pe băieţi. Urmează o binemeritată vacanţă după care vom relua antrenamentele din ianuarie şi vom vedea ce va mai fi în retur, oricum ne vom bate pentru o clasare cât mai sus în serie”, ne-a declarat antrenorul de la CSU Galaţi, Florin Andronic. Echipa gălăţeană încheie anul pe locul 4 cu 18 puncte.

Suntem o forţă în sportul gălăţean

Trei victorii din trei meciuri pentru CSU, CSU Danubius şi CSU Belor

19 csu

 

Weekend de excepţie pentru unul dintre cluburile de tradiţie din Galaţi, CS Universitatea. Cele trei echipe la sporturi de sală au obţinut victorii pe linie. Primii au intrat în arenă handbaliştii de la CSU, care au întâlnit vineri după-amiază în sala Polivalentă Dunărea pe CS Medgidia, ocupanta locului 2 în seria A a Diviziei A. Chiar dacă se anunţa un meci dificil, antrenorul Florin Andronic a pregătit tactica cea mai potrivită, jucătorii, în frunte cu Mârşiu, Olaru şi Ungureanu şi-au respectat sarcinile, au fost în avantaj în permanenţă pe tabela de marcaj şi au obţinut o victorie importantă pentru configuraţia clasamentului. Cea mai mare diferenţă pe tabela de marcaj a fost de şase goluri: 25-19 (min.48). Handbaliştii din Medgidia au meritul că au reuşit cel mai frumos gol prin Olar, în ultima secundă a primei reprize, direct din aruncare de la 9 m în ciuda zidului pe care l-a avut în faţă. Rezultat final: CSU Galaţi - CS Medgidia 31-26 (16-14). Antrenorul Florin Andronic a folosit lotul: Ungureanu (10 intervenţii), Gavrilă (1), Gâţă (1) - Prună, Olaru (9 goluri), Frangulea, Petrache, Bursuc (1), Mârşiu (9), Şahîn (5), Ghenghea, Chiriac (3), Ionescu, Ionel (4), Şimo. CSU a acumulat 15 puncte, va juca în ultima etapă a turului în deplasare cu CSU Târgovişte având şanse foarte mari să termine pe locul 4.

19 csu danubius 4

 

Peste 1000 de suporteri au venit sâmbătă după-amiază să asiste la partida din cea de-a 10-a etapă a Ligii Florilor la handbal feminin dintre CSU Danubius Galaţi şi CSM Slatina. Antrenorul gălăţean Valeriu Costea ne-a declarat încă de joi că meciul cu lanterna nu va fi uşor şi a avut dreptate. Practic a fost un joc de şase puncte între două echipe aflate în luptă directă pentru evitarea retrogradării. Oltencele au deschis scorul în min.3 dar fetele noastre şi-au intrat în rol şi după primul sfert de oră au condus cu 6-2. Andreea Taivan, în ciuda faptului că nu a fost în plenitudinea forţelor din cauza unei accidentări a marcat în min.25 pentru 11-6, cea mai mare diferenţă din prima parte. CSM Slatina nu a renunţat la luptă, partida s-a încins atât pe teren unde au fost şi intrări peste limita regulamentului, unele sancţionate, cum a fost cazul Cristinei Marcu, descalificată uşor în min.39 după ce a primit două eliminări în aceeaşi fază, cea de-a doua ăentru proteste, altele trecute cu vederea din tabăra oaspetelor, cât și în tribună iar experimentata Ionela Goran a restabilit egalitatea, 13-13 (min.42). Campioana mondială de tineret din 2014 şi medaliată cu bronz în 2016, Andreea Taivan şi-a readus echipa în avantaj, „Şerbi” a închis poarta iar Alla şi „Daci” şi-au intrat în rol cu goluri şi pase spectaculoase şi CSU Danubius s-a desprins la patru goluri cu mai puţin de trei minute rămase până la final. Rezultat final: CSU Danubius - CSM Slatina 20-17 (12-8). Lotul folosit de antrenorul Vali Costea: Elena Şerban (10 intervenţii), Emilia Anghel, Roxana Caragea - Cristina Marcu (1 gol), Cristina Clisu, Denia Şelever (1), Daciana Balaban (4), Nicoleta Safta (1), Alla Sheiko (8), Andreea Mihart, Andreea Taivan (2), Iulia Stroia, Andrea Beleska, Dajana Jovanovska, Elena Livrinikj (2), Tamara Bokaric (1). CSU Danubius are o zestre de 12 puncte şi va ierna pe locul 9. Campionatul intern se va întrerupe deoarece în luna

decembrie România participă la Campionatul Mondial din Germania. Ultimele trei runde din tur sunt programate din 10 ianuarie.

19 csu belor

 

Seria veştilor foarte bune a continuat şi în Capitală unde a avut loc derbiul primelor două clasate în Divizia A2 - seria Est la volei feminin, Rapid Bucureşti - CSU Belor. Primul set a fost pe muchie de cuţit, giuleştencele au avut avantaj minin la primul time out tehnic dar gălăţencele au revenit şi au condus cu 16-14, şi-au păstrat şi au câştigat în prelungiri după 30 de minute. Rapid a început mai bine şi cel de-al doilea set, a condus cu 8-5 dar fetele pregătite de Ileana Berdilă şi-au valorificat experienţa superioară şi s-au impus clar. Gazdele au mai avut o zvâcnire, au dat impresi că pot reveni dar din nou CSU Belor a apăsat pedala de acceleraţie şi a plecat acasă cu toate cele trei puncte. Rezultat final: Rapid Bucureşti - CSU Belor 0-3 (-27, -14, -25). Formula folosită: Florina Chirilov, Iuliana Cazamir, Adriana Dudnic, Ionela Vlad, Irina Todaşcă, Teodora Şabloschi - Violeta Stan, libero. A mai intrat: Cristina Artimov. Victoria a fost un cadou din partea fetelor pentru antrenoarea Ileana Berdilă care duminică şi-a sărbătorit ziua de naştere. CSU Belor termină turul în fotoliul de lider cu 19 puncte. După o săptămână de pauză, campionatul va continua cu două etape din retur, echipa noastră va juca cu CS Medgidia (2 decembrie, în deplasare) şi cu CSM Bucureşti II, pe 9 decembrie, la Galaţi.

 

sursa foto: Sportul Ilustrat            

Final de sezon

Opt medalii pentru CSU Galaţi la Naţionalele de seniori

15 badminton 3

 

Galaţiul a fost pentru trei zile, în perioada 10-12 noiembrie, capitala badmintonului românesc, sala Siderurgistul fiind gazda Campionatelor Naţionale de Seniori la badminton. Întrecerile au debutat vineri când s-au desfăşurat meciuri de calificare şi s-au încheiat duminică cu finalele. Aşa cum se aştepta, am avut parte de o competiţie spectaculoasă, foarte disputată la care au participat toţi „greii” din badmintonul autohton. Au fost prezenţi sportivi şi sportive de la CSU UVT Timişoara, Ştiinţa Bacău, Politehnica Iaşi, CSU Craiova, CSS 6 Bucureşti, CSM Timişoara şi CSU Galaţi.

15 badminton 2

 

Sportivii gălăţeni şi-au adjudecat 8 dintre medaliile puse în joc, realizând astfel cea mai bună participare la un Campionat Naţional de Seniori, depăşind-o pe cea din 2013 când obţineau 7 medalii, după cum urmează: Irina Călin - loc 2 dublu feminin, loc 3 simplu feminin, loc 3 dublu mixt; Cătălina Simionescu - loc 2 dublu feminin, loc 3 dublu mixt; Radu Rusu - loc 3 dublu masculin, loc 3 dublu mixt; Cosmin Panfil - loc 3 dublu masculin. În cele 5 finale programate duminică s-au calificat sportivi de la 4 cluburi : Ştiinţa Bacău, CSU UVT Timişoara, CSM Timişoara şi CSU Galaţi. Iată rezultatele complete: Simplu feminin: 1. Florentina Constantinescu (CSU UVT Timişoara), 2. Sonia Raţiu (CSM Timişoara), 3. Irina Călin (CSU Galaţi) şi Luiza Milu (Sportul Studenţesc Bucureşti); Simplu masculin: 1. Collins Filimon (CSU UVT Timişoara), 2. Robert Ciobotaru (CS Ştiinţa Bacău), 3. Daniel Cojocaru (CS Ştiinţa Bacău) şi Mircea Vasiu (CSU UVT Timişoara); Dublu feminin: 1. Florentina Constantinescu/Alexandra Milon (CSU UVT Timişoara/CS Ştiinţa Bacău), 2. Irina Călin/Cătălina Simionescu (CSU Galaţi), 3. Ioana Grecea/Maria Duţu (Sportul Studenţesc Bucureşti/CSU UVT Timişoara) şi Loredana Lungu/Luiza Milu (Sportul Studenţesc Bucureşti); Dublu masculin: 1. Robert Ciobotaru/Daniel Cojocaru (CS Ştiinţa Bacău); 2. Florin Posteucă/Collins Filimon (CSU UVT Timişoara), 3. Radu Rusu/Cosmin Panfil (CSU Galaţi) şi George Constantinescu / Mihai Grosu (Sportul Studenţesc Bucureşti), Dublu mixt: 1. Alexandra Milon/Daniel Cojocaru (CS Ştiinţa Bacău), 2. Maria Duţu/Collins Filimon (CSU UVT Timişoara), 3. Irina Călin/Vladimir Leadavschi (CSU Galaţi/CS Politehnica Iaşi) şi Cătălina Simionescu/Radu Rusu (CSU Galaţi).

15 badminton 1


„În opinia mea şi a celorlalţi specialisti aflati la concurs, a fost cel mai puternic Campionat Naţional de Seniori din ultimii 10 ani. În acest context nu pot decât să-i felicit pe sportivii mei care şi-au depăşit cele mai bune performanţe obţinute la o astfel de întrecere, obţinând 8 medalii, 2 argint şi 6 bronz! A fost un an intens, greu, în care am strâns aproape 60 de medalii la juniori U19, tineret U23 şi seniori la Cupa României şi Campionatele Naţionale. Acum urmează o binemeritată pauză, refacere şi …o luăm de la capăt. „Ai reuşit? Continuă!N-ai reuşit? Continuă!”. Mulţumesc sportivilor mei care s-au autodepăşit şi au trecut peste accidentări şi un calendar competiţional încărcat precum şi conducerii clubului pentru că a fost în permanenţă alături de secţia de badminton”, a concluzionat antrenorul de la CSU Galaţi, Dorel Badiu.

Băieţii lui Florin Andronic au câştigat categoric la Botoşani

CSU va juca ultimul meci acasă cu CS Medgidia

14 csu 2

Divizia A la handbal masculin a programat duminică partidei celei de-a 7-a etape. CSU Galaţi a avut un drum lung de parcurs până la Botoşani unde a întâlnit formaţia locală CSM. Meciul cu lanterna seriei a fost echilibrat în primul sfert de oră când gălăţenii au ratat exasperant dar şi-au revenit şi lucrurile au intrat pe făgaşul normal. Antrenorul gălăţean Florin Andronic a rulat tot lotul trecut pe foaia oficială dar chiar şi în aceste condiţii botoşănenii n-au izbutit să înscrie decât trei goluri în partea a doua. Rezultat final: CSM Botoşani - CSU Galaţi 13-33 (10-18). Pentru echipa gălăţeană au evoluat: Ungureanu, Gavrilă - Prună (1 gol), Olaru (2), Frangulea (5), Petrache (1), Bursuc (5), Mârşiu (6), Şahîn (4), Chiriac (1), Ionescu (1), Ionel (4), Simo (3), Ghenghea. Celelalte rezultate: Ştiinţa Municipal Bacău - HC Buzău 2012 29-24, CSU Târgovişte - CSU CNOT Braşov 20-45, CS Medgidia - Atletico Alexandria 29-28. Partida CSM II Bucureşti - Dobrogea Sud II Constanţa se va juca luni. CSU Galaţi se poziţionează pe locul 5 cu 12 puncte şi runda viitoare, pe 17 noiembrie, în sala Dunărea, de la ora 16.00 va primi vizita formaţiei CS Medgidia, ocupanta locului 2.  

Aeromodele
Federatia Romana de Handbal
Federatia Romana de Baschet
Federatia Romana de Atletism
Federatia Romana de Volei