Fierbe semicercul

CSU Danubius are oaspeţi „de lux”, vicecampioanele de la Dunărea Brăila

06 csu danubius

 

CSU Danubius Galaţi şi HC Dunărea Brăila vor deschide balul în noul sezon de Liga Naţională de handbal feminin în faţa publicului din Galaţi. Cele două rivale se întâlnesc în chiar prima etapă a campionatului , miercuri, în sala Polivalentă Dunărea, de la ora 18.00. Cu siguranţă, va fi un derbi al orgoliilor, aşa cum s-a întâmplat şi în sezonul trecut. Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în această vară în meciurile amicale, o dată la Brăila şi o dată la Galaţi. De fiecare dată a câştigat Dunărea Brăila, însă jucătoarele celor două echipe sunt convinse că meciul oficial se va juca cu o altă presiune.
„Niciodată nu o să semene un meci oficial cu un meci amical. Noi o să fim clar mai ancorate în meci, o să fim mai serioase, o să mai dăm din greşeli la o parte, mai atente, cum vor fi şi ele de altfel, dar o să vedem”, a declarat portarul echipei Dunărea Brăila, Elena Voicu. Replica din tabăra gălăţeană a venit prompt. „Nu a contat prea mult scorul, au fost şi primele două meciuri. Eu consider că am jucat destul de bine şi pe atac, şi pe apărare, dar putem să îmbunătăţim ce am greşit la acele două meciuri şi, cum v-am mai spus, numai de noi depinde”, a precizat Elena Şerban, portarul de la CSU Danubius.
Gălăţencele sunt conştiente de faptul că tribunele vor fi pline şi că spectatorii prezenţi la meci vor face o atmosferă demnă de un derbi regional.
„Eu ştiu ce înseamnă un meci ca ăsta, ştiu ce o să fie în sală, ştiu cum va fi publicul şi ce mult va conta pentru noi. Pentru fetele care sunt noi la echipă ştiu doar din spusele noastre, dar părerea mea... până nu joci un meci Galaţi-Brăila nu prea poţi să ştii exact. Dar eu am încredere în fete că se vor mobiliza foarte bine pentru meciul cu Brăila. Vom încerca să dăm maxim şi ne dorim cele trei puncte, dar în primul rând ne dorim să facem un meci foarte bun”, a precizat Daciana Balaban, cea mai experimentată jucătoare din lotul antrenat de Valeriu Costea.
În sezonul trecut, meciul disputat la Galaţi a fost foarte spectaculos, Dunărea Brăila reuşind să câştige cu un gol marcat în ultima secundă de joc de internaţionala Aneta Udriştioiu. „Suntem pregătiţi şi vom face tot posibilul să învingem Brăila”, a precizat tehnicianul de la CSU Danubius, Valeriu Costea.

Aeromodele
Federatia Romana de Handbal
Federatia Romana de Baschet
Federatia Romana de Atletism
Federatia Romana de Volei