Un argint naţional după bronzul mondial

CSU Galaţi, vicecampioană naţională la alergare montană

22 csu vice 00

 

La Câmpulung Moldovenesc s-a organizat în premieră sâmbătă Campionatul Naţional de Alergare Montană. Galaţiul a fost reprezentat cu cinste de CSU, în proba de senioare, care au avut de străbătut un traseu dificil de 8 km. În formula, Iulia Găinariu, Cristiana Frumuz Ghiţă, cele două medaliate cu bronz cu România la Campionatele Mondiale desfăşurate recent la Premana (Italia) şi Alina Gherasim, CSU Galaţi a cucerit medalii de argint. La individual, fetele noastre s-au clasat astfel: Iulia Găinariu, locul 4 cu 55;21; Cristiana Ghiţă - locul 5 cu 57'06; Alina Gherasim - locul 16 cu 1'10,18.

 

Declaraţii:

 

Alina Gherasim: „Foarte greu. „Căţărare" ar fi fost mai potrivit, în loc de „alergare". Traseu cu dificultate mare, după mine, alergătoare de pistă şi şosea. Dar nefiind specialistă, mă bucur că am putut termina cursa, fără accidentări şi, am putut ajuta echipa”.

 

Cristiana Ghiţă: „În primul rând felicit toată echipa, pe tânăra mea colegă Iulia şi pe Alina, care este de apreciat pentru efortul depus. Alergarea montană este o probă din atletism mai dificilă şi pe lângă multă muncă ai nevoie şi de foarte multă voinţă (ceea ce Alina a avut peste măsură). Echipa este vicecampioană naţională, cât despre mine şi rezultatul meu doar locul 5....sunt puţin supărată pentru că îmi doream să fiu pe podium, dar anul acesta atât am putut, a fost o cursă grea, un traseu care nu m-a avantajat deloc, cu multă coborâre abruptă. Pentru viitor mă pun serios pe treabă pentru că mai am multe de arătat. Pe lângă clubul CSU care are încredere în mine şi mă susţine, îi am mereu alături pe soţul meu Ionuţ şi pe Matei, fiul meu care e primul care mă trimite să alerg şi, nu în ultimul rând pe mama, prietena şi antrenoarea mea şi cea care m-a făcut om”.

 

Iulia Găinariu: „Mă bucur foarte mult că am participat la campionatul naţional de alergare montană şi am reuşit să mă clasez pe locul 4 individual, iar alături de echipa mea CSU Galaţi am ocupat locul 2. Sincer, mă simţeam de-a dreptul extenuată după Mondiale, fiind de-asemenea şi puţin accidentată şi nu stăteam nici foarte bine cu moralul, dar spre surprinderea mea am mers foarte bine. A fost o cursă pe gustul meu în adevăratul sens al cuvântului, o adevărată cursă de alergare montană. Concursul a fost foarte frumos organizat, singura dezamăgire fiind faptul că startul a fost cam târziu în corelaţie cu temperatura de afară, iar la a doua buclă ar fi putut să ne dea apă pe traseu, fiindcă a fost foarte cald. Per total sunt încântată, având în vedere că nu sunt antrenată specific pentru proba aceasta m-am comportat foarte bine. Sper ca la anul să prind podiumul fiindca acest rezultat m-a motivat foarte mult. Mulţumesc antrenoarei mele Zaiţuc Luminiţa, domnului Mereuţă Claudiu şi FRA, şi nu în ultimul rând colegelor mele, Cristiana şi Alina.

Aeromodele
Federatia Romana de Handbal
Federatia Romana de Baschet
Federatia Romana de Atletism
Federatia Romana de Volei