Teste reuşite pentru Naţionale

Dominaţia CSU la Trofeul Danubius

21 badminton danubius 2

 

În perioada 15-17 septembrie a avut loc la Galaţi, în sala Siderurgistul, a-19-a ediţie a Trofeului Danubius la badminton. În acest an pe lângă participarea de tradiţie a seniorilor din categoria Elitte s-au înfruntat şi copiii de la categoria Under 11.

21 badminton danubius 1


La seniori competiţia a fost dominata de sportivii de la CSU Galaţi care au câştigat 4 din cele 5 finale în care au fost angrenaţi şi cu această ocazie au făcut o importantă verificare în vederea finalelor campionatelor naţionale ce vor urma în lunile următoare. Au participat sportivi de la 8 cluburi din Timişoara, Craiova, Iaşi, Bucureşti şi Galaţi. Rezultatele obţinute de sportivii pregătiţi de antrenorul Dorel Badiu: Simplu masculin: David Niţu - loc 2 (câştigător Maxim Carpenco de la Politehnica Iaşi); Simplu feminin: Irina Călin - loc 1; Andreea Dimitriu - loc 2; Dublu masculin : Cosmin Panfil  /Radu Rusu - loc 1; Florin Tudor / David Niţu - loc 3; Dublu feminin: Irina Călin / Cătălina Simionescu - loc 1, Andreea Dimitriu / Mădălina Ilie(Sportul Studenţesc) - loc 2; Dublu mixt : Radu Rusu / Cătălina Simionescu - loc 1, Andreas Thiel (CSM Timişoara) / Andreea Dimitriu - loc 2, Ştefan Constandache / Irina Călin - loc 3.


Competiţia destinată celor mici a beneficiat de o participare numeroasă din: Piatra Neamţ, Bacău, Bucureşti, Prahova, Timişoara. Competiţia a fost dominată de sportivii de la CSC Berceni Prahova care şi-au adjudecat toate cele 4 finale. Rezultatele gălăţenilor de la Siderurgistul (antrenori: Adrian Panfil şi Iulian Călin):
Simplu fete: Irina Gherasim - loc 3; Dublu fete: Irina Gherasim/ Mădălina Panaite - loc 3. La Trofeul Danubius a avut loc şi o premieră: pentru prima dată s-au jucat în România la categoria Under 11 probele de dublu fete şi dublu băieţi, eveniment primit cu entuziasm atât de sportivi cât şi de antrenorii prezenţi.


„Aşa cum mă aşteptam, în absenţa unor nume “grele” de pe tablourile de concurs, sportivii noştri (seniori) au dominat competiţia şi au arătat că sunt în parametri normali cu pregătirea. Se cunoaşte munca depusă la Buşteni în august pe parte fizică. Desigur mai sunt multe lucruri de pus la punct, dar timp este şi suntem încrezători că la Campionatele Naţionale vom avea rezultatele aşteptate”, ne-a declarat Dorel Badiu, antrenorul de la CSU Galaţi

O victorie şi o înfrângere

Băieţii de la CSU Danubius au învins olimpicii braşoveni, fetele au cedat la Roman

18 csu danubius

 

Sâmbătă a debutat Divizia A la handbal masculin. CSU Danubius Galaţi a primit vizita în sala Polivalentă Dunărea celor de la CSU Centrul Naţional Olimpic pentru Tineret din Braşov, echipă mutată din seria B. Cu un lot remaniat serios faţă de sezonul precedent, gălăţenii au început cu frâna de mână trasă şi au permis echipei braşovene să se afle în avantaj pe tabelă aproape 30 de minute. Cea mai mare diferenţă am consemnat-o în min.13, scor 3-9. Treptat CSU Danubius a intrat în meci, a început cursa de urmărire, Bursuc a egalat la 14 în minutul 27 pentru ca Olaru să-şi aducă pentru prima oară echipa în avantaj la ultima fază, 16-15 după ce a transformat o aruncare de la 7 metri. Gălăţenii au ieşit montaţi de la vestiare şi după reuşitele lui Şimo şi Ionel s-au desprins la trei goluri. Tinerii handbalişti de la Centrul Olimpic nu s-au predat, au revenit şi au egalat situaţia. Finalul a fost cu nervi mulţi, braşovenii foarte arţăgoşi şi iritaţi depe bancă de proprii antrenori, au început să provoace şi să faulteze dur, studenţii gălăţeni au dat dovadă de maturitate, nu s-au prea băgat în clinciuri şi şi-au asigurat după golul lui Frangulea victoria cu cinci minute înainte de final. CSU Danubius - CSU CNOT Braşov 29-27 (16-15). Antrenorul Florin Andronic a folosit lotul: Ungureanu, Gavrilă, Gâţă - Prună, Olaru (5 goluri), Frangulea ((7), Petrache ((1), Bursuc (6), Şahîn (3), Ghenghea, Chiriac (2), Ionescu, Ionel (2), Şimo (3).


Tot sâmbătă, în cea de-a treia etapă din Liga Naţională, CSU Danubius a jucat în deplasare cu HCM Roman. Gălăţencele au început foarte slab şi au permis romaşcancelor să conducă cu 9-1 şi 15-5. Gălăţencele au avut câteva momente bune, au dat impresia că pot reveni după ce au marcat şapte goluri consecutive dar a fost doar un foc de paie. Rezultat final: HCM Roman - CSU Danubius 25-17 (15-10). Pentru învinse au marcat: Livrinikj (7), Taivan (3), Balaban (2), Sheiko (2), Marcu (1), Safta (1), Mihart (1)

 

sursa foto: Sportul Ilustrat

Tradiţia merge mai departe


Şapte medalii gălățene la Europenele de machete

13 romania navo 0

 

Campionatul European de machete s-a desfăşurat zilele trecute în incinta Muzeului de Artă din Kaverna (Bulgaria). La ediţia din acest an s-au înscris în competiţie 196 de modele din opt ţări. România a păstrat tradiţia şi într-o companie selectă a reuşit cu cele 46 de modele prezentate să obţină numai puţin de 41 de medalii: 6 de aur, 16 de argint şi 19 de bronz. Din delegaţia tricoloră prezentă la Europene au făcut parte şi trei sportivi de la CSU Galaţi: Daniel Ciosu, Marian Hârţan şi Adrian Postea.

13 romania navo 1

 

Ca de fiecare dată aceştia au ţinut steagul sus şi s-au întors la Galaţi cu şapte medalii după cum urmează: Daniel Ciosu - o medalie de aur cu nava Bismarck, trei medalii de argint cu: Tidewater Enabler, Agassiz, Dreadnought  şi o medalie de bronz pentru macheta Harbour Diorama; Marian Hârţan - o medalie de argint cu nava Royal Caroline; Adrian Postea - o medalie de argint cu nava Tudor Vladimirescu.

Surprize, surprize pe semicerc

Înfrângere neaşteptată cu HCM Slobozia

11 csu danubius 0

 

Fără îndoială, CSU Danubius vrea să-şi pună suporterii la încercare încă de la început de sezon, să le verifice tensiunea. După victoria extraordinară obţinută la limită la mijlocul săptămânii trecute în faţa vicecampioanei HC Dunărea Brăila, fetele pregătite de Valeriu Costea au primit vizita sâmbătă celor de la HCM Slobozia şi toţi speram la un nou rezultat pozitiv. Daciana Balaban, Alla Sheiko, Elena Şerban &Co au început din nou foarte bine, au condus pe tabela de marcaj, cea mai mare diferenţă înregistrându-se în minutul 14, scor 8-4. Antrenorul oaspetelor Dumitru Muşi a simţit forte bine momentul de cumpănă, a cerut time-out şi HCM Slobozia a egalat la 9. Gălăţencele au marcat de trei ori consecutiv dar la pauză au intrat cu un avantaj minim. Repriza a doua a fost „nebună” şi ciudată. CSU Danubius a înscris prima dar ialomiţencele nu au renunţat şi au preluat pentru prima oară conducerea în minutul 40. Danubienele s-au blocat pur şi simplu cinci minute, oaspetele au profitat şi s-au desprins decisiv, scor: 15-18 (min.45) şi 17-20 (min.52). Finalul a fost foarte tensionat, cu trei cartonaşe roşii în tabăra Sloboziei, Cristina Marcu şi Andreea Taivan, principala marcatoare a echipei noastre, au reaprins speranţele unei remize dar Alla Sheiko le-a rispit ratând o aruncare de la 7 metri cu opt secunde înainte de final. O înfrângere neaşteptată care ne readuce cu picioarele pe pământ. Rezultat final: CSU Danubius Galaţi - HCM Slobozia 20-21 (12-11). Lotul echipei gălăţene: Elena Şerban (3 intervenţii), Roxana Caragea (6) - Cristina Marcu (1 gol), Cristina Clisu, Denisa Şelever (1), Daciana Balaban (1), Nicoleta Safta (1), Alla Sheiko (4), Andreea Taivan (6), Iulia Stroia, Mădălina Conache (2), Dajana Jovanovska (1), Elena Livrinikj (3). Nu au evoluat: Emilia Anghel, Tamara Bokaric şi Andreea Mihart. Etapa viitoare, CSU Danubius va juca în deplasare cu CSM Roman (16 septembrie).    

Trei de aur şi şapte de bronz

Elena Andrieş a devenit triplă campioană naţională şi la senioare

10 csu haltere andries

În perioada 5-8 septembrie, la Arad s-a desfăşurat Campionatul Naţional de haltere pentru seniori. CSU Galaţi a obţinut 10 medalii, dintre care trei de aur şi şapte de bronz. Elena Andrieş a revenit la potenţialul maxim şi a confirmat cu trei titluri de campioană naţională la categoria 48 de kg.

10 csu grigoras

 

O evoluţie bună a avut şi colega sa, Bianca Grigoraş, care a concurat la categoria 58 kg şi a reuşit să urce de trei ori pe treapta a treia a podiumului. Cu câte două medalii de bronz s-au întors acasă: Costel Carp (categoria 69 kg) şi Niţu Bădărău (categoria 105 kg). Halterofilii noștri sunt pregătiți de antrenorii: Costel Dimofte și Mariana Toma. În perioada 22-30 septembrie, în Kosovo va avea loc Campionatul European Under 15 şi Under 17 unde clubul nostru va fi reprezentat de: Andreea Penciu, Maria Tăbăcaru şi Mihaela Ilie. De-asemenea, la Europenele Under 20 şi tineret programate în luna octombrie la Tirana, de la CSU vor participa: Elena Andrieş, Costel Carp şi Niţu Bădărău.

 

10 csu haltere carp

 

Ce victorie extraordinară în faţa vicecampioanei

07 csu danubius

Sala Polivalentă Dunărea a fost luată cu asalt miercuri după amiază de suporterii gălăţeni şi brăileni care au dorit să asiste la derbiul Dunării de Jos dintre CSU Danubius Galaţi şi HC Dunărea Brăila. Aşa cum ne aşteptam partida a stârnit orgolii mari atât pe teren cât şi în tribune. Suporterii brăileni incitaţi de câteva ori chiar de pe banca tehnică şi-au dat în petic, confundând sala cu stadionul, au scandat lucruri urâte dar până la urmă spiritele s-au liniştit. Vicecampioana s-a prezentat la Galaţi fără cele trei straniere aduse în vară: Dziana Ilyina, Marija Steriova şi Adriana Medvedova, care din cauza problemelor financiare nu au fost încă legitimate. CSU Danubius a ştiut să profite de situaţie şi şi-a luat o binemeritată revanşă după înfrângerea din ultima secundă din ediţia precedentă de campionat tot pe teren propriu.

 

Fetele pregătite de Valeriu Costea au intrat foarte motivate pe teren şi au condus în cea mai mare parte din prima repriză. Alla Sheiko a avut sânge rece la aruncările de la 7 metri, Elena Şerban şi-a arătat valoarea şi a închis poarta. Cea mai mare diferenţă înregistrată pe tabela de marcaj a fost de două goluri, scor 8-6 (min.22). Brăilencele nu au renunţat la luptă, au marcat de două ori consecutiv şi după primele 30 de minute s-a consemnat egalitatea. Dunărea a condus pentru prima dată în min.32 după golul ex-gălăţencei Diana Munteanu. Andreea Taivan şi-a intrat în rol şi a ţinut CSU Danubius în meci, scor: 11-10 (min.40). Apărararea condusă de Cristina Marcu şi-a făcut bine treaba şi în partea a doua, „Coco” a şi marcat un gol foarte important pe contraatac pentru 12-11. Dunărea nu s-a predat şi a trecut în avantaj pentru a treia oară, scor 12-13 (min.49). Finalul a fost dramatic, Alla ne-a adus încă odată în avantaj, „Şerbi” a parat cea de-a treia aruncare de la 7 metri, iar „Daci” şi-a arătat din plin măiestria cu golul de 15-13. Finalul s-a jucat cu pulsul şi tensiunea la maxim, oaspetele au redus diferenţa şi au irosit şansa egalării cu 19 secunde înainte ca sirena să anunţe finalul, mingea trimisă din extremă de Ana Maria Berescu lovind bara după care s-a oprit pe linia porţii. O victorie extrem de importantă pentru fetele noastre pentru care toate jucătoarele care au evoluat merită aplauze: Elena Şerban, Daciana Balaban, Cristina Marcu, Mădălina Conache, Alla Sheiko, Denisa Şelever, Cristina Clisu, Elena Livrinikj, Dajana Jovanovska, Andreea Taivan, Nicoleta Safta, Emilia Anghel, Iulia Stroia, Tamara Bokaric, Roxana Caragea, Andreea Mihart. Rezultat final: CSU Danubius - Dunărea 15-14 (8-8). Pentru echipa învingătoare au marcat: Sheiko (5 goluri), Livrinikj (2), Balaban (2), Taivan (2), Conache (1), Marcu (1) Şelever (1), Jovanovska (1). Portarul Elena Şerban a avut 11 intervenţii. Etapa viitoare, CSU Danubius va primi vizita celor de la CSM Unirea Slobozia (9 septembrie, ora 18.00).

Aeromodele
Federatia Romana de Handbal
Federatia Romana de Baschet
Federatia Romana de Atletism
Federatia Romana de Volei